MUŞ / HASKÖY - Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu

Etiket Sonuçları: Müze

Nis

Bütün dünyayı etkisi altına alan küresel Covid-19 salgınının ülkemizdeki etkisi de çok büyük oldu. Sağlık, ekonomi, ulaşım, sosyal hayat ve eğitim gibi birçok alanda etkisi görülen salgının sona ereceği zaman ise şuan için belirsiz. Biz eğitimciler olarak öğrencilerimizin bu belirsizlik ortamından en az etkilenmesi için elimizden geleni yapmaktayız. Toplu ulaşımın yapılması, sosyal mesafenin korunmaması salgının yayılmasında büyük etki edeceği düşünüldüğünde okullarda gezi, gözlem gibi etkinliklerin yapılması mümkün olmamaktadır. Öğrencilerimizin gezi gözlem yapabilmeleri için okulumuzun imkânları çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün hazırlayıp hizmete sunduğu sanal müze projesi öğrencilerimize tanıtıldı. Proje kapsamında dijital ortama aktarılan müze ve ören yerlerinin neler olduğu, bu yerlere nasıl ulaşılacağı, sanal müze uygulamasının nasıl kullanılacağı gibi bilgilendirmeler yapıldı. Gelin şimdi sanal müze uygulamasını biraz tanıyalım...