MUŞ / HASKÖY - Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu

Kas

"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir. " Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85. yılında rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Nis

Öğrencilerin düşünce dünyasını zenginleştirmek için ‘Tartışarak Anlaşıyoruz’ münazara etkinliği kapsamında

öğrencilere ‘Çok okuyan mı bilir Çok gezen mi bilir’ konulu tartışma etkinliği yaptırılmıştır.Bu etkinlik sayesinde

Düşünme becerilerinin yanı sıra konuşma ve dinleme becerileri de desteklenmiştir.Öğrencilerin toplum önünde

konuşmak için özgüveni arttırılmıştır.

‘Şiir okuma Klipleri’ kapsamında öğrencilere, ‘BİR BAYRAK RÜZGAR BEKLİYOR’ ve ‘YAŞADIKLARIMDAN ÖĞRENDİĞİM

BİR ŞEY VAR’ şiiirleri okutulmuştur.Öğrencilerin hitabet ve sunuculuk becerilerine katkı sağlayacak ,tonlamaya ve

vurguya uygun okuma yetisinin arttırılması amaçlanmıştır.Öğrencilerin ahenkli sözcüklere düzgün telaffuz edebilmesi

için çalışma yaptırılmıştır. Faaliyeti gerçekleştiren  Mürşide ÇELİK ve Havana Şeyma AY BALCI öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

Okullarda bulunan mescit veya camilerin durumları kontrol edilerek ihtiyaç dahilinde iyileştirmeler(Hat,levha,kitaplık ve ses düzeni ile zenginleştirrilir ) yapılır. KTS Etkinliği kapsamında mescitte süslemeler yapılmıştır. Çalışmaları için Murat TOPLU öğretmenimize teşekkür ederiz.

Mrt

Genel Müdürlükçe hazırlanan "Genç Sesler" Musiki etkinliği kapsamında öğrencilerin kişisel yeteneklerini ortaya çıkarmak ve musiki alanında faaliyetler gerçekleştirmek için okul musiki koroları oluşturuldu. Bu çalışmalarla öğrencilerin musikiye olan ilgilerini arttırmak ve sosyal gelişimlerine katkısının olacağı düşünülmektedir. Çalışmaları için müzik öğretmeni Bedirhan ÖZTÜRK'e teşekkür ediyouz.

Mrt

Din öğretimi genel müdürlüğü mesleki uygulama esasları çerçevesinde öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerini arttırmak için İmam Hatip Ortaokulu son sınıf öğrencilerine genel ve mesleki liseler hakkında bilgi verilip tanıtım yapıldı. Mesleki ve genel liseler için gerekli puan türleri ve net ortalamaları ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

İşte Meslek liseleri hakkında bilgiler, Meslek Liseleri teoriden çok pratik eğitim veren, çeşitli iş kollarına kalifiye eleman yetiştiren ve aynı zamanda üniversite de tercih edeceği bölümle alakalı temel bilgi ve becerileri kazanmak isteyen öğrencilerin tercih ettiği lise türüdür. Bunun yanında Meslek liseleri üniversite okumadan meslek sahibi olmak isteyen öğrencilerin iş yeri açma belgesi almalarına kolaylık sağlamaktadır.

Meslek lisesi öğrencileri okudukları bölümle ilgili ön lisans programlarına başvurmaları taktirde aldıkları puana ek olarak 0.06 katsayı avantajıyla tercih yapabilmektedirler.

Meslek liselerinde gördükleri eğitim ve öğretim programları sayesinde belli bir alanda uzmanlaşan öğrenciler iş bulmak noktasında normal liseleri bitiren öğrencilere oranla daha çabuk iş bulabilmektedir.

Öğrenciler, eğitimlerini sürdürürken sosyal güvence kapsamında erkenden sigorta başlangıçları yapılmaktadır.

Meslek liselerinde, Anadolu Meslek ve Anadolu Teknik Programı olmak üzere 2 ayrı programa yer verilmektedir. Anadolu Meslek Programları, sektörün kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak adına çalışmalarını sürdürürken, Anadolu Teknik Programları ise mesleki eğitimin yanında yüksek öğrenime geçiş yapmak isteyen öğrencilere yönelik eğitim vermektedir.

Öğrenciler seçtikleri bölümlerle ilgili tecrübe kazanabilecekleri staj imkanları sayesinde hem mesleki açıdan donanımlı bireyler olarak mezun olmakta hem de staj yaptıkları dönem boyunca aile ekonomisine katkıda bulunmaktadırlar.

Bazı kamu kurum ve kuruluşları personel alımı yapacakları zaman meslek lisesi mezunlarına yetkinlikleri doğrultusunda öncelik verebilmektedir. Faaliyeti gerçekleştireren Menduh MENDEŞ öğretmenimize teşekkür ederiz.

Mrt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün Kalite Takip Sistemi (KTS) Şubat 2023 aylık faaliyet planı, ''Meslek dersi öğretmenlerince yapılacak planlama dahilinde haftanın ayet ve hadisi panolarda veya LCD ekranlar ile hafta boyunca gösterilir. 'adlı faaliyeti kapsamında, haftanın ayet ve hadisi seçilerek okul panosunda hafta boyunca gösterildi. Öğrencilerin panoları incelemesi teşvik edildi. Öğrencilere bu konu ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Bu çalışma kapsamında panoda haftalık olarak değiştirilecek ayet ve hadislerle öğrencilerin farklı konularda ayet ve hadis öğrenmesi sağlanacak Emeği geçen Abdullah TÜMER öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Bütün dünyayı etkisi altına alan küresel Covid-19 salgınının ülkemizdeki etkisi de çok büyük oldu. Sağlık, ekonomi, ulaşım, sosyal hayat ve eğitim gibi birçok alanda etkisi görülen salgının sona ereceği zaman ise şuan için belirsiz. Biz eğitimciler olarak öğrencilerimizin bu belirsizlik ortamından en az etkilenmesi için elimizden geleni yapmaktayız. Toplu ulaşımın yapılması, sosyal mesafenin korunmaması salgının yayılmasında büyük etki edeceği düşünüldüğünde okullarda gezi, gözlem gibi etkinliklerin yapılması mümkün olmamaktadır. Öğrencilerimizin gezi gözlem yapabilmeleri için okulumuzun imkânları çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün hazırlayıp hizmete sunduğu sanal müze projesi öğrencilerimize tanıtıldı. Proje kapsamında dijital ortama aktarılan müze ve ören yerlerinin neler olduğu, bu yerlere nasıl ulaşılacağı, sanal müze uygulamasının nasıl kullanılacağı gibi bilgilendirmeler yapıldı. Gelin şimdi sanal müze uygulamasını biraz tanıyalım...